När det gäller logotyp design kommer du att upptäcka att logotyperna består av bokstäver, ofta kallade en logotyp design, och en symbol eller ikon som heter en logomark. Men vad betyder dessa villkor? Vad är skillnaderna mellan en logotyp och en logotyp design?

En logotyp avser ord eller namnet på ett företag som är utformat på ett speciellt sätt. Exempel är Pinterest, eBay, Yahoo, Coca-Cola eller Google. En logomark är ett identifieringsmärke eller en symbol som inte innehåller företagsnamnet. Tänk på Nike “tick”, Shell, WWF, Mercedes eller Adidas för exempel. Logotypdesign logotypdesigntjänster När folk pratar om logo design, tänker de vanligtvis på logotyper på grund av namnet.

Det är möjligt att visa logotypen i ett befintligt teckensnitt eller det kan anpassas för att passa de specifika behoven hos ett företag. Ibland kan logotyper göras av geometriska former med abstrakta brevformar för att ge en viss effekt. Det kan också finnas företagsidentitetselement som Pantone-färger och vitt utrymme runt logotypen. Du måste använda en symbol eller ikon för att vara effektiv, och det är tanken bakom logotypdesign.

När det är gjort korrekt kan man bara använda typografi för att skapa en logotypsdesign vara ett effektivt brandvapen. Vad händer är att denna form av logotyp använder en speciell typsnitt och brev styling, som blir associerad med ett varumärke. Logotypen är den definitiva moderna samlingen av logotyper, monogram och andra textbaserade företagsmärken.

Med mer än 1300 internationella typografiska identiteter, med cirka 250 designstudior, är detta en oumbärlig handbok för varje designstudio, vilket ger en värdefull resurs för att dra nytta av varumärkes- och företagsidentitetsprojekt. Logotypen är verkligen internationell och har världens enastående identitetsdesigners.

Behöver du en Logotyp-design?  

Den typ av verksamhet du är inblandad i kan diktera om du behöver både en logotyp och logomarkdesign. Det bör noteras att lägga till en logomark kan lägga till ditt varumärkesutvecklingsprocess, så din budget kan vara den avgörande faktorn. Om du är ett litet företag kan du börja med en enkel men ändå anpassningsbar logotyp och lägga till ett varumärke när företaget expanderar och får en bredare marknad eller smalare fokus. En av de bästa anledningarna att använda en logomark är att förbättra varumärkesidentiteten.

Det är en utmärkt metod att hjälpa kunder att identifiera och förstå vad ditt varumärke handlar om. Detta är speciellt fallet om ditt varumärke råkar vara en bildrepresentation. Ett exempel på detta skulle vara en fotobyrå med en kamerasymbol som en del av logotypen.

Logomark kan fungera som grafiska element på skyltar, brevpapper, annonser och varor. En logomarkdesign kan faktiskt ofta identifieras mer än en logotyp, vilket visas av Apple-logotypen. Vad gör en effektiv Logomark-design? Varför slår vissa logomark ut medan andra bleknas? Här är vad du behöver för att skapa en minnesvärd logomark som gör ditt varumärke exploderat till livet: Unikhet: Det säger sig självklart eftersom varje företag har sin egen uppsättning värderingar, idéer och egenskaper. Din logomark behöver spegla den unika kärnan i din organisation och anpassa dig till dess tydliga personlighet. Betydelse: En bra logotypdesign berättar en historia och kopplar varumärkeets uppdrag och historia på något sätt, form eller form. Till exempel är den berömda Mercedes-logomarken, som är en trespetsig stjärna, en representation av fordon på land, i luften och till sjöss.

Som Mercedes har utvecklats, är logotypen förknippad med elegans och lyx. Minnesvärt: Hela logotypen är att skapa ett varumärkesigenkänning som kopplar kunden till ditt företag. En logotyp bör vara startpunkten för ditt varumärke medan varumärket själv är “erfarenheten”. Flexibel: Med tanke på tekniken och de ökande kraven från kunderna behöver din logotyp anpassas. Det betyder att det ska vara läsbart i vilken storlek som helst, fungerar bra över alla medier och ser bra ut i svartvitt.

Oavsett om du väljer en logomark, logotyp eller båda, är nyckeln att välja en professionell branding agentur för att slutföra projektet. En väldesignad logotyp kan hjälpa ditt företag att sticka ut, få kundlojalitet och ha en konkurrenskraftig fördel.